Netværksdage om forebyggelse og håndtering af voldsomme episoder i ældreplejen

Hvilken rolle spiller den psykologiske tryghed blandt de ansatte i forhold til at forebygge og håndtere voldsomme episoder og udadreagerende adfærd i ældreplejen? Og hvordan bliver unge og nyansatte godt på til at arbejde i ældreplejen?

Sundhedsstyrelsen har i en årrække arbejdet med indsatser under Handlingsplan til at forebygge, håndtere og lære af voldsomme episoder og udadreagerende adfærd i ældreplejen. Indsatserne tager afsæt i Sundhedsstyrelsens anbefalinger på området, der handler om, hvordan man i praksis kan etablere en systematisk og forebyggende tilgang til arbejdet med at skabe trivsel og tryghed i hverdagen for både borgere og medarbejdere i ældreplejen.

En af indsatserne er netværk målrettet ledere, tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter om voldsomme episoder. På netværksmøderne er der fokus på udvalgte temaer i forhold til det generelle arbejde med at forebygge, håndtere og lære af voldsomme episoder i ældreplejen. Her kan man faglig viden og inspiration til, hvordan man kan arbejde med at forebygge, håndtere og lære af voldsomme episoder i praksis. Efter oplæggene vil der blive lavet en række øvelser, hvor du får mulighed for at få inspiration fra de andre deltagere og dele ud af dine egne erfaringer.

I foråret er temaet psykologisk tryghed på arbejdspladsen, og i efteråret er der fokus på, hvordan man kan klæde unge og unge og nyansatte på til at indgå i plejen og omsorgen med særligt fokus på at forebygge voldsomme episoder.

Netværksdagene afholdes i april 2024 og oktober 2024. Nedenfor kan du se, hvor og hvornår netværksmøderne afholdes. Man kan kun deltage i det netværk, som afholdes i den region, hvor ens arbejdsplads er placeret. Det er gratis at deltage og forplejning er inkluderet.

  • Region Sjælland: 8. april 2024 og 21. oktober 2024. Afholdes på Scandic i Ringsted.
  • Region Hovedstaden: 10. april 2024 og 28. oktober 2024. Afholdes på Park Inn By Radisson i København (Copenhagen Airport hotel).
  • Region Syddanmark: 11. april 2024 og 24. oktober 2024. Afholdes på Comwell H.C. Andersen i Odense.
  • Region Nordjylland: 17. april 2024 og 29. oktober 2024. Afholdes på Comwell Hvide Hus i Aalborg.
  • Region Midtjylland: 18. april 2024 og 24. oktober 2024. Afholdes i DGI-huset i Aarhus.

Der er tilmeldingsfrist allerede den 1. april.

Læs mere eller for tilmelding - klik her.