Se nye anbefalinger om den gode anbringelse

Socialstyrelsen har udgivet nye anbefalinger om den gode anbringelse. Inddragelse af børn, unge og forældre er et gennemgående fokus i anbefalingerne.  

Sætter strategisk og faglig retning  
Anbefalingerne består af tre sæt om god kvalitet under selve anbringelsen - fra anbringelsen starter, ved skift af anbringelsessted og til den ophører. Anbefalinger, som er konkrete og praksisrelaterede, men som samtidig kan bruges til at sætte en strategisk og faglig retning for udviklingen af anbringelsesområdet og særligt det tværfaglige samarbejde.  

Det vigtige tværfaglige samarbejde  
De nye anbefalinger giver en samlet ramme for god kvalitet i anbringelsen - og henvender sig derfor også bredt til alle fagprofessionelle og øvrige voksne omkring de anbragte børn og unge. Fx plejefamilier, pædagogisk personale og ledere på børn- og ungehjem, pædagogisk personale på almenområdet, børne- og ungerådgivere, støttepersoner og venskabsfamilier. 

Tre sæt anbefalinger  
De tre sæt anbefalinger udfolder hver sit tema, men har et fælles afsæt - bl.a. er inddragelse af de børn, unge og forældre, som det drejer sig om, et gennemgående fokus.    

  • Anbefalinger om den gode anbringelse beskriver de forhold, som er centrale for at støtte barnets eller den unges oplevelse af nære, stabile og varige relationer og en god tilknytning til skole og uddannelse under anbringelsen. 
  • Anbefalinger om skånsomme skift i anbringelsen handler om, hvordan skift af anbringelsessted kan foregå bedst muligt. Anbefalingerne har også fokus på det gode match, og hvordan de nære voksne kan støtte op om kontinuitet i hverdagen, når der sker skift. 
  • Anbefalinger om samarbejde og støtte til forældre med børn i anbringelse drejer sig om kvalitet i forældrestøtten, og hvordan ressourcer i forældreskabet kan mobiliseres til gavn for deres børn, som er anbragt. 

Sammen med anbefalingerne udgives en fælles introduktion. 

Læs mere om anbefalingerne – klik her.