Deltag i møde om antipsykotisk medicin til demensramte

Du kan nå at tilmelde dig Ældre Sagens fyraftensmøde, der er målrettet arbejdet i ældreplejen med fokus på at nedsætte forbruget af antipsykotisk medicin. Der er lagt op til en aften med oplæg og panelsamtale med eksperter og praktikere på området. Mødet afholdes d. 20. november 2024 i Århus.

Mennesker med demens skal mødes med pleje, omsorg og faglighed – ikke medicin. Alligevel får 20 pct. med en demenssygdom antipsykotisk medicin.

Antipsykotisk medicin har mange alvorlige bivirkninger for mennesker med demens. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at antipsykotisk medicin ved demenssygdom kun anvendes undtagelsesvis, da det har en begrænset effekt på adfærdsforstyrrelser hos demensramte.

Ældre Sagen lægger op til en fyraften med spændende oplæg og panelsamtale med eksperter og praktikere inden for området, hvor vi kan inspirere hinanden og dele gode eksempler på, hvordan forbruget kan nedsættes.

Praktisk information

  • Dato: 20. november 2024
  • Sted: DGI Huset Aarhus, Værkmestergade 17, 8000 Aarhus C
  • Tid: Kl. 16.30-19.00. Dørene åbner kl. 16.00

Hvem kan du møde?

  • Martin Schultz: Klinisk lektor og chef- og speciallæge i geriatri ansat ved i Afdeling for Ældresygdomme på Amager og Hvidovre Hospital. Martin er desuden forperson for Dansk Selskab for Geriatri, som han også repræsenterer i ’National Alliance til nedbringelse af antipsykotisk medicin til mennesker med demens’ ved Sundhedsstyrelsen.

  • Pia Stie-Svendsen, Diana Kjær og Jette Kirkedal Sørensen: Odder Kommune har reduceret forbruget af antipsykotisk medicin til mennesker med demens med mere end 16 procentpoint svarende til ca. to tredjedele af det oprindelige forbrug. Det er bl.a. takket være en systematisk, personcentret indsats og et tæt samarbejde med demenskoordinatorerne og de praktiserende læger. Leder, Pia Stie-Svendsen, sygeplejerske og demenskonsulent, Diana Kjær, og demenskonsulent, Jette Kirkedal Sørensen, deler deres erfaringer med at nedbringe forbruget i Odder Kommune.

  • Susanne Bækgaard Holm: Jurist i Ældre Sagens rådgivning med mange års erfaring inden for demensområdet. Susanne fortæller om, hvilken rolle de pårørende kan have, når mennesker med demens ordineres antipsykotisk medicin.

  • Maria Tønnersen: Er en del af Sundhedsstyrelsens Værdighedsrejsehold samt ejer af den private konsulentvirksomhed, Mapia. Hun har gennem årene arbejdet intensivt på at specialisere sig på demensområdet via både kendte og utraditionelle metoder støbt på et fundament af forskning og praktisk arbejde.

Tilmelding – klik her