Orientering fra Selveje Danmark om corona #12

Kære medlemmer m.fl.

Så er vi kommet ind i uge tre, og jeg håber, at I fortsat kan holde skindet på næsen. Jeg ved, at rigtig mange af jer fortsat oplever massive udfordringer i forhold til værnemidler og test. Det øjeblik vi har nyt om den situation, så vil jeg straks sende det videre til jer.

Håndtering af personer med corona, der udskrives til plejeboliger, botilbud mv.

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en vejledning, det handler om hvordan man som f.eks. plejehjem eller botilbud skal håndtere borgere, der hjemsendes fra sygehuset, efter at have været smittet med corona.

Du kan se vejledningen - klik her.

Spørgsmål og svar fra Socialministeriet

Socialministeriet har på sin hjemmeside en særlig side med spørgsmål og svar, som retter sig med mange af de udfordringer, man kan have som tilbud, hvad enten det er på udsatte området, børne området eller det handler om voksne. Det handler f.eks. om forsamlingsforbuddets betydning på området og om, hvordan man som tilbud skal forholde sig, når et barn kommer tilbage efter at have været sammen med sin familie.

Siden opdateres løbende efterhånden som nye spørgsmål rejser sig - klik her for at se siden. 

Og så lige lidt politik

Alle medlemmer af Selveje Danmark er naturligvis voldsomt påvirkede af den situation, vi står midt i. Men det påvirker os naturligvis på forskellig vis, og på forskellige tidspunkter. Netop nu står mange socialøkonomiske beskæftigelses aktører i en meget vanskelig situation, fordi de kommunale jobcentre alle er lukket. Det betyder i realiteten, at alle deres opgaver forsvinder, men da de medlemmer samtidig arbejder med nogle mennesker, der i forvejen har det meget svært, psykisk syge, udsatte grupper mv. så forsøger de at fastholde det arbejde, selvom det system der bakker dem op forsvinder.

Det har vi også fokus på, og vi arbejder på at få løftet sagen politisk. Det vil jo også være helt afgørende, at vi efter også denne krise har selvejende socialøkonomiske organisationer, der f.eks. gennem et målrettet fokus på beskæftigelse kan være med til skabe livskvalitet for mennesker der ellers står langt fra det arbejdsmarked, vi andre er en del af.

Af den grund er det også meget glædeligt, at den sag nu begynder at vække opmærksomhed. Jeg indsætter lige et link til den artikel, der i fredags var i Altinget, og som sætter fokus på bl.a. den problemstilling.

Læs artiklen fra Altinget - klik her

Venlig hilsen og rigtig fin mandag

Jon Thorlacius Krog

Branchedirektør, Selveje Danmark