Søg midler til at hjælpe mennesker ud af hjemløshed

Socialstyrelsen har udmeldt en ansøgningspulje, der skal hjælpe borgere ud af hjemløshed. Formålet med puljen er at støtte initiativer, der fremmer den sociale integration af borgere i hjemløshed eller i risiko for hjemløshed. 

Puljens størrelse er på 21,7 mio, og er finansieret af Den Europæiske Fond for Bistand til de Socialt Dårligst Stillede (FEAD).

Ansøgningspuljens formål er at støtte initiativer, der fremmer den sociale integration af borgere i hjemløshed eller i risiko for hjemløshed ved hjælp af deltagernære aktiviteter. Initiativerne skal bl.a. bidrage til, at målgruppen i højere grad inkluderes og deltager i aktiviteter, der kan være med til at forbedre deres livsbetingelser.

Det danske program sætter fokus på at stoppe kaotisk livsførelse, bryde isolation og på længere sigt afhjælpe hjemløshed eller risiko for hjemløshed for de socialt dårligst stillede.

Målgruppe
Målgruppen for ansøgningspuljen er unge i hjemløshed eller i risiko for hjemløshed, hjemløse, som bliver udskrevet til gaden eller gadesovere, som ikke i tilstrækkeligt omfang kan anvende de eksisterende sociale tilbud. Målgruppen skal have lovligt ophold i Danmark.

Hvem kan søge?
Puljen kan både søges af offentlige instanser, organisationer på civilsamfundsområdet og tværsektorielle partnerskaber, herunder partnerskaber med fonde.

Der er ansøgningsfrist den 8. december 2022 kl. 12.00.

Læs mere om puljen – klik her.

Hør mere på informationsmøde d. 8. november
Socialstyrelsen afholder informationsmøde om puljen den 8. november 2022 kl. 13 i Odense. På informationsmødet vil krav og kriterier for ansøgningspuljen blive præsenteret. Læs mere om tilmelding til informationsmødet – klik her.