Bliv klogere på nye regler om magtanvendelse

Folketinget har den 4. juni 2024 vedtaget L 188, som indebærer en række ændringer af Servicelovens regler om magtanvendelse samt Lov om voksenansvar. Se lovforslaget på ft.dk. 

Dele af lovændringerne træder i kraft den 1. juli 2024 og resten pr. 1. januar 2025.

Invitation til webinar om revision af magtanvendelsesreglerne
Selveje Danmark og Dansk Erhverv har været i dialog med Social-, Bolig, og Ældreministeriet om muligheden for at holde et oplæg om de nye bestemmelser og ændrede regler.

Social-, Bolig, og Ældreministeriet kommer til at holde et webinar onsdag d. 4. september kl. 13.00-14.00 for Selveje Danmark og Dansk Erhvervs medlemmer. Tilmeld dig - klik her.

Det vil være muligt at indsende konkrete spørgsmål om de ændrede regler på forhånd. Deadline for indsendelse af spørgsmål er mandag den 19. august. Spørgsmål sendes til Michella på mfin@selveje.dk.

Kursusdage om magtanvendelsesreglerne
Selveje Danmark kommer til at holde kursusdage om magtanvendelsesreglerne i efteråret, herunder de nye bestemmelser og lovændringer.

  • Voksenområdet: Kurset med fokus på Serviceloven kommer til at foregå i på Sjælland d. 2. oktober og i Jylland d. 24. oktober. Underviser er Susanne Wiederquist. Sted og yderligere information meldes ud snarest.
  • Børne- og ungeområdet: Kurset med fokus på Voksenansvarsloven kommer til at foregå d. 3. september hos CFD i Odense. Underviser er Tore Kargo. Læs mere – klik her.

Kontakt vores sekretær, Michella, hvis det har interesse, eller hvis du har spørgsmål til kurserne. 

Nye skemaer til indberetning af magtanvendelser

Som konsekvens af lovændringerne har Social- og Boligstyrelsen revideret registrerings- og indberetningsskemaerne. De væsentligste ændringer er:

  • Skemaer er fælles for handicap- og demensområdet.
  • Registrering og indberetning af akutte og forhåndsgodkendte indgreb adskilles, og bilag udgår.

Enkelte bestemmelser gælder først pr. 1. januar 2025, og skemaerne vil derfor blive tilpasset igen til den tid.

Find skemaerne på voksenområdet – klik her.

Find skemaerne på børne- og ungeområdet – klik her.