Finanslov 2024 har begrænset fokus på de mest udsatte

Regeringen og et bredt flertal har indgået aftale om finansloven for 2024. Selveje Danmark ser gode takter i aftalen, men hæfter sig ved et manglende fokus på udsatte-, social, og psykiatriområdet.

Regeringen, Socialistisk Folkeparti, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Alternativet og Nye Borgerlige har indgået Aftale om finansloven for 2024.

På velfærdsområdet kan man glæde sig over, at aftaleparterne blandt andet har aftalt at styrke ældreområdet, øge trivslen i folkeskoler og dagtilbud samt forbedre akutberedskabet. Men ser man mere specifikt på udsatte-, social- og psykiatriområdet er der ikke meget at komme efter.

Dog hæfter Selveje Danmark sig ved følgende initiativer:

Pulje til flere hænder i PPR
Regeringen og aftalepartierne er enige om, at det er vigtigt med tidlige og forebyggende indsatser på dagtilbuds- og folkeskoleområdet. På den baggrund afsættes der en pulje til flere hænder i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) til at understøtte det pædagogiske personale i det forebyggende arbejde og skabe øget tilstedeværelse i dagtilbud og grundskolen.

Der afsættes 50 mio. kr. i 2024 og 80 mio. kr. årligt i 2025-2027 til formålet.

Center for Hjerneskade
Aftalepartierne er enige om at afsætte midler til et løft af fritvalgsrammen til Center for Hjerneskade. Løftet skal sikre, at flere borgere med hjerneskade, som har behov for en specialiseret indsats, kan modtage dette på centeret.

Der afsættes 10 mio. kr. årligt i 2024-2027 til formålet.

Værdig ældrepleje
Regeringen og aftalepartierne er enige om at afsætte en ramme til værdig ældrepleje. Rammen skal gå til initiativer og tiltag, som skal understøtte en værdig pleje for ældre i Danmark.

Midlerne kan blandt andet gå til udbredelse af faste teams og udbredelse af velfærdsteknologi. Inden for den samlede ramme gennemføres en udvidelse af Plejehjemsoversigten, således at den og

Der afsættes 150 mio. kr. i 2024 og samlet 695 mio. kr. over perioden 2024-2027.

Demensalliancen
Regeringen og aftalepartierne er enige om at afsætte midler til at understøtte Demensalliancens arbejde med at indsamle og formidle viden om demens i samfundet samt understøtte et demensvenligt samfund for borgere med demens og deres pårørende.

Der afsættes 4,0 mio. kr. i perioden 2024 til 2027.

Se aftalen – klik her.