Forløb med Sundhedsstyrelsens Demensrejsehold

Formålet med et demensrejseholdsforløb er at nedbringe anvendelsen af antipsykotisk medicin til mennesker, der bor på plejecenter eller modtager hjemmepleje samt øge medarbejdernes kompetencer. Dette foregår gennem et praksisnært læringsforløb på den enkelte plejeenhed.

Den primære målgruppe for demensrejseholdsforløbene er de medarbejdere, der er centrale videnspersoner i plejen og omsorgen af ældre borgere med demens.

Hvem kan søge?
Puljen kan søges af kommuner og private leverandører, herunder selvejende organisationer.

Sundhedsstyrelsen vurderer ansøgningerne ud fra følgende kriterier:

  • I hvilken grad ansøger kan beskrive organisationens behov for et demensrejseholdsforløb, og hvordan forløbet vil styrke demensindsatsen til gavn for borgere med demens, herunder fokus på nedbringelse af forbruget af antipsykotisk medicin.
  • I hvilken grad projektet er funderet i ledelsen så fx den faglige ledelse sikrer forankring i hverdagen.
  • I hvilken grad ansøger kan redegøre for, at der sikres sammenhæng til tidligere/ igangværende forløb på demensområdet og at forløbet hænger sammen med andre relevante strategiske indsatser.

Med aftalen om udmøntning af reserven til foranstaltninger på social-, sundheds og arbejdsmarkedsområdet 2020-2023 blev der afsat 20 mio. kr. til videreførelse af Demensrejseholdet med særligt fokus på nedbringelse af antipsykotisk medicin. Dette er første ansøgningsrunde.

Økonomi
Hver plejeenhed kan i gennemsnit forvente at modtage 60.000 kr. pr. deltagende læringsgruppe som tilskud til primært vikardækning og andre indsatsrelaterede udgifter. Der er ligeledes afsat midler til kompensation til de deltagende læger.

Ansøgningsfrist
Ansøgningsfristen er den 2. oktober 2020 kl. 12.00.

Opstart vil foregå forskudt og de første forløb starter i første halvdel af 2021. I ansøgningsskemaet skal ansøger prioritere på hvilke tidspunkter, ansøger ønsker et demensrejseholdsforløb.

Hent ansøgningsskemaet– klik her