Ny lov skal hjælpe folk med arbejdsskade videre i arbejdslivet

Regeringen vil med en ny lov sikre, at folk, der bliver ramt en arbejdsskade, får bedre mulighed for at tage en anden uddannelse.

Med den nye lov, der blev vedtaget d. 7. december 2023, indføres der bl.a. en ny uddannelsesgodtgørelse, hvor tilskadekomne med alvorlige arbejdsskader sikres 83 procent af deres hidtidige løn under uddannelse. Ordningen er målrettet tilskadekomne med en mén-grad på mindst 10 procent, da særligt denne gruppe har svært ved at fastholde tilknytningen til arbejdsmarkedet.

Med lovændringen indføres desuden flere initiativer, der skal forkorte sagsbehandlingstiderne i arbejdsskadesystemet. Det sker bl.a. via en ny mere enkel årslønsberegning i sager om erhvervsevnetab, som er de sager, hvor sagsbehandlingen tager længst tid.

Erstatningsniveauet hæves med ca. 100 millioner kroner om året for tilskadekomne. 80 procent af tilskadekomne med erhvervsevnetab vil få en erstatning, der er højere eller på niveau med erstatningsniveauet i dag.

Lovforslaget indfører en ny voldsskadeforsikring, der skal gøre det lettere for ansatte i omsorgsfunktioner at få erstatning, hvis de udsættes for vold på arbejdspladsen.

Se lovforslaget som vedtaget – klik her.