Orientering fra Selveje Danmark om corona #71

Kære modtagere af ”Lidt nyt fra Selveje Danmark”

Sundhedsstyrelsen har nu udsendt en helt frisk pjece målrettet målgrupperne for vaccinationsprogrammet mod COVID-19 med relevant information knyttet til tiden såvel forud for vaccination og efter. Den nye pjece retter sig mod alle grupper i samfundet, ikke kun de ældre og særligt sårbare, der ellers naturligt nok har haft en særlig fokus i starten.

Den nye pjece, er generel og kan derfor være med til at skabe lidt ekstra afklaring hos alle andre. Opsummerende siger Sundhedsstyrelsen via pjecen, at vacciner gives i tre runder. Første runde startede i går, og omfatter de ældre på plejecentre, de særligt sårbare og sundheds- og plejepersonale. Herefter vil vaccinen blive tilbudt alle ældre over 65 år. Når det er sket vil vaccinen blive tilbudt alle i gruppen 16 – 65 år.

Når børn og unge under 16 år og gravide ikke er omfattet, så skyldes det ganske enkelt, at vaccinen der anvendes aktuelt ikke er testet tilstrækkeligt på de grupper.

Modellen vil være, at man i e-boks vil modtage et brev med en invitation til vaccine, med den kan man herefter selv gå ind og booke en tid. Nu er jeg ikke selv pædagog, men jeg tænker belært at tidligere erfaringer, at I med en hvis fordel nok godt kan forberede de mennesker i arbejder sammen med, hvad enten det er i beskæftigelsestilbud, på bosteder, eller andre boformer, at der nok vil være meget lange ventetider for at komme igennem i starten.

Og så vil jeg blot sende en stor hilsen til jer alle. Jeg håber at I har nydt julen – også selvom den sikkert for mange blev anderledes end I kunne have ønsket. Og så håber jeg at I alle kommer godt ind i det nye år.

For at læse Sundhedsstyrelsens pjece om vaccination mod COVID-19 - klik her.

 

Venlig hilsen

  

Jon Thorlacius Krog

Branchedirektør, MPA