Orientering fra Selveje Danmark om corona #76

Kære medlemmer med flere

 

Det er fredag, weekenden står for døren og en del af jer går måske rundt og venter på en mail fra Selveje Danmark, der siger at nu må I gerne indsende lister over de medarbejdere, der skal vaccineres som en del af gruppe 4.

Den kommer desværre ikke her. Kort fortalt er udfordringen den, at alle de brancheforeninger (bl.a. Dansk Erhverv, LOS, DI og Selveje Danmark) der skal modtage lister fra vores medlemmer, som vi skal samle og sende til SSI skal have en databehandleraftale med SSI inden vi lovligt kan gøre det. Aftalen vil gøre at vi som brancheforening bliver databehandler, mens SSI fortsat er dataansvarlig. Men SSI har fortsat ikke kunne levere den aftale, hvilket naturligvis er dybt problematisk.

I skal således fortsat bare have listen klar og sende den til den særlige mailadresse som vi – når vi har databehandleraftalen – vil oprette. Men når det så er sagt, så skal det også understreges, at man slet ikke er gået i gang med vaccinerer gruppe 4 endnu. Jeg ved godt at kommunerne tidligere har fået udstedt en frist for indsendelse af deres lister, der hed fredag den 15. januar, altså i dag. Og jeg ved også godt, at den frist naturligvis kan give andre et indtryk af at det hele haster, men den frist gælder ikke de ikke-kommunale tilbud. Direkte adspurgt har KL efter et møde i tirsdags meddelt følgende: På mødet nævnte jeg, at kommunerne havde fået til 15. januar ift. at indsende listerne over medarbejdere til SSI. Denne deadline er ikke endelig – og gælder ikke for jer. Der er ikke en endelig dato for hvornår I og jeres medlemmer skal have indmeldt listerne. Hvis vi høre om en endelig deadline, skal vi nok give jer besked.

Vi skal med andre ord nok nå det hele, men derfor er det naturligvis fortsat drøn frustrerende at opleve hvordan processen i forhold til noget der er så vigtigt, som vaccineudrulningen på velfærdsområdet, bremses af GDPR formaliteter, der naturligvis også er vigtige, men som burde have været håndteret lynhurtigt.   

Jeg kan love at så snart vi har det på plads vil I modtage en mail, med alle informationer om, hvordan listen over omfattede medarbejdere skal sendes og hvortil. Indtil da vil jeg bare ønske jer alle en rigtig dejlig weekend, nyd den og det friske vintervejr.

 

Venlig hilsen

 Jon Thorlacius Krog, branchedirektør, Selveje Danmark