Orientering fra Selveje Danmark om corona #82

Kære medlemmer

Så er der endelig retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, der faktisk lemper forholdene ude hos jer. Så det er jo dejligt, at det endelig går den vej😊.  

Anbefalingerne vedrører beboere og personale, der bor på tilbud, hvor mere end 80 % af beboerne er færdigvaccineret (14 dage efter 2. stik uanset variant). (Det gælder plejehjem, plejeboliger, aflastningspladser og sociale institutioner med personer i risiko).

Anbefalinger for vaccinerede personer

For beboerne: Besøgsrestriktionerne ophæves på de plejehjem, hvor mere end 80 % af beboerne er færdigvaccinerede. 

For personalet: Hvis mere end 80 % af beboerne på institutionen er færdigvaccinerede, behøver vaccineret personale ikke længere at lade sig teste regelmæssigt, hvis de selv er færdigvaccineret og ikke har symptomer på covid-19.

En færdig vaccineret person, der bliver nær kontakt til en smittet, behøver heller ikke længere at selvisolere sig, hvis de ikke har symptomer på covid-19.

Lempelserne gælder også vaccinerede personer i øget risiko, der fremover kan gå på arbejde som de plejer, hvis de samtidig overholder Sundhedsstyrelsens gode råd til forebyggelse af smitte. De bør dog fortsat ikke have arbejdsopgaver, hvor størstedelen af arbejdet består i at pleje, give omsorg eller behandling af eller have tæt kontakt til personer med mistænkt eller bekræftet covid-19.

På arbejdspladser i sundheds- og plejesektoren samt visse dele af socialområdet, hvor personalet i større omfang er vaccineret, kan vigtige møder, undervisning og konferencer fremover foregå med kun 1 meters afstand mellem personerne.

Læs rapporten for anbefalingerne for vaccinerede personer her:

Anbefalinger for vaccinerede personer - Sundhedsstyrelsen

Og anbefalingerne her:

Sundhedsstyrelsen

Bedste hilsner

Louise Dybdal,
Chefkonsulent, Selveje Danmark