VISO tilbyder temaforløb om demens og autisme

VISO tilbyder to forskellige temaforløb. Et temaforløb om demens og et temaforløb om autisme og skolefravær.

Temaforløb om demens
I samarbejde med VISOs specialistnetværk tilbyder VISO tre forskellige forløb, der adresserer tre forskellige temaer i relation til demens: borgerens seksualitet, omsorgstræthed hos personalet og samarbejdet med pårørende:

  • Demens og seksualitet: Temaforløbet giver bl.a. et indblik i, hvad der sker i hjernen, når man har demens, demens og seksualitet, herunder også sansepåvirkninger i bredere forstand, og præsenterer forskellige redskaber og modeller til den fagprofessionelle indsats på området.  
  • Omsorgstræthed hos personalet: Formålet med temaforløbet er at klæde fagprofessionelle på med viden om, hvad der sker, når de udsættes for psykiske belastninger i demensarbejdet og dermed bidrage til at forebygge omsorgstræthed og udbrændthed.
  • Samarbejdet med pårørende: Målet med temaforløbet er at nuancere og perspektivere det at være pårørende til en person med demens og at give fagprofessionelle faglig viden og redskaber til samarbejdet - også når det er præget af konflikt eller udfordret af etiske dilemmaer.

Temaforløbene består af tre sessioner á ca. tre timers varighed og foregår lokalt hos jer, så der skabes grundlag for en fælles faglig forståelse blandt jer som medarbejdere og ledere. Forløbet gennemføres med minimum ti deltagere.

Læs mere – klik her. 

Temaforløb om massivt skolefravær og autisme
VISO tilbyder temaforløb til fagpersoner, der er i berøring med børn og unge med autisme og massivt skolefravær.

Formålet med VISOs temaforløb er at klæde fagprofessionelle på med den nødvendige viden om autisme og belastningsreaktioner, skolefravær og rammesætning af det fagprofessionelle samarbejde.

Dette forløb indeholder tre gange vidensformidling á ca. 3 timer:

  • Session 1: Hvordan kan vi forstå massivt skolefravær og autisme?
  • Session 2: Hvordan bliver vi undersøgende sammen?
  • Session 3: Hvordan kommer vi videre – tilbage til læring og fællesskaber.

Forløbet foregår lokalt med minimum 10 deltagere.  

Læs mere – klik her.